Vuosi 2017


Mitä Q-koirat tekivät 2017?

Maaliskuussa perheeseemme syntyi kolmas lapsi, ja sen vuoksi koiraharrastaminen sai jäädä hieman vähemmälle. Kävimme kuitenkin useamman koiraleirin lähinnä Niitti-malin treenaamisen vuoksi. Savu kulki toki mukana.

Savu kisasi loppuvuodesta PK-jäljellä yhden kokeen onnistuen hienosti tottiskessa (80p pelkästä hypyn väliin jättämisestä -15p). Maastot treenaamattomuuden vuoksi sitten eivät sujuneet ihan parhaalla mahdollisella tavalla vaan yksi välikeppi jäi, ja esineruudusta vain yksi esine. Kuitenkin koulutustunnus JK3 🙂 Rallytokossa humputtelimme RTK1 koulutustunnuksen ja kaksi hyväksyttyä tulosta AVOsta. Agissa kisasimme ihan loppuvuodesta muutaman kerran, ja ensimmäinen kolmosluokan nollakin saatiin. SERT meni nenän edestä.

Mummo-Vega voi oikein hyvin ja jaksaa vielä lenkkeillä metsälenkit hyvin, reippaammat remmilenkit se jättää jo väliin. Vega kävi todennäköisesti viimeisessä näyttelyssään erkkarissa ollen veteraaniluokan toinen.

Vääränrotuisista Niitti-mali treenaili vaihtelevan ahkerasti. FH-jäljellä päästiin aloittamaan talvitauko todella hyvällä fiiliksellä. Viestiä ei ole juostu niin ahkerasti kuin olisi pitänyt, mutta ensi kaudelle saadaan toivottavasti vähän apuja tähän. Puruja Nippe teki parilla leirillä, ja nekin näyttää ihan hyville ilmeisesti. Joskus varmasti tarttis alkaa niitä treenaamaan vähän säännöllisemmin. Koska Nippe on monitoimimali on se vuoden aikana käynyt myös aksaamassa, hakutreeneissä, canicrossaamassa, unohtamatta uimatreenejä. Eniten on panostettu tottikseen/tokoon joka näyttäisi olevan oikein hyvällä mallilla. Maltillahan tuota on rakennettu mutta eiköhän se maltti maksa itsensä takaisin. Niitti valittiin kennelpiirin nuorten tokorenkaaseen 2018-2019 kausille.

Loppuvuodesta teimme lopullisen päätöksen ja Hippa-kelpie muutti uuteen kotiin. Se on ollut enemmän muualla kuin kotona koko vuoden, eikä sopeutunut millään meidän menoon. Lopulta se alkoi ottamaan Vegan kanssa yhteen, ja provosoimaan kaikkia muitakin ja vietti omasta halustaan paljon eristyksissä, niin päätös luopumisesta oli helppo. Hippa muutti Jannen veljen perheeseen, jossa sillä on kaverinaan meidän kasvattipoika Sulo. Hippa on muuton jälkeen ollut hurjan onnellinen ja tyytyväinen kohtaloonsa ja Antti ja Maria sekä Sulo ovat todella iloisia uudesta perheenjäsenestä.

Mitäs kasvatit puuhasivat viime vuonna? Vaikka oma aika menikin pahasti vauvan kanssa, niin ehdimme nähdä kuitenkin porukalla useaan otteeseen. Treffattiin Q-porukalla alkuvuodesta tokon ja agilityn merkeissä, kesällä kävimme pari kertaa paimennusta kokeilemassa, syksyllä oli jo perinteinen Q-leiri.

Kasvatit ovat tehneet hienoa työtä eri harrastuksissakin

Iines (Q.Intentions) läpäisi luonnetestin ja sai näin ollen myös Suomen muotovalio tittelin.

W-pentueessa Jendi (Q.Way Of Life) tokoili hienon TK3 koularin. Pipkin (Q. Wall-E) aloitteli Nosework harrastusta ja saavutti rallyssa RTK1 koularin. Se kävi myös erkkarissa saaden erinomaisen laatuarvostelusta, ja kävipä se luonnetestissäkin. Osmo (Q.Wonderwall) suoritti pelastushaun peruskokeen hyväksytysti. Ruutin (Q. Walk The Line) perheeseen syntyi myös ihmislapsi ja harmillisesti Ruu on kärsinyt jalkavaivoista. Ruun lapset ovat sen sijaan niittäneet menestystä etenkin näyttelyissä. Asta (Q.Wish Upon A Star)  on treenannut ahkerasti tokoa ja jälkeä, ja varmasti kisakentät kutsuu 2018. Lassi (Q.Will Power) on viettänyt aktiivista kotikoiran elämää.

Q.One Rae kisasi agilityssa pari starttia, perheessä on myös kaksi pientä lasta joiden kanssa ei aika tule pitkäksi.

In-pentueen Sulo (Q.In Action) rallatteli RTK1 koulutustunnuksen ja läpäisi luonnetestin kivalla tuloksella. Sulo kävi myös pari näyttelyä. Iines (Q.Intentions) saavutti muotovalionarvon hyväksytyn luonnetestin myötä, Iinekselle hieno ROP-voitto CACIBin ja SERTin kera keväällä. Minja (Q.In Love) tokoili upeat 3x toko AVO1 tulokset, joka kerta lähes maksimipisteillä. Lumi (Q.In Flames) rallaili avo-luokasta hyväksytyn tuloksen. Ryyni (Q.Indeed) läpäisi MH-kuvauksen ja Peppi (Q. In Spirit) on treenaillut mm. rallytokoa.

T-pentueessa onkin sitten kasvattajaa hemmoteltu tuloksilla oikein olan takaa. Milli (Q.Tattletale) teki meille upean pennun (Q.Mistletoe) loppu vuodesta, mutta kesällä Milli starttasi haku-uran upealla ykköstuloksella ja HK1 koulutustunnuksella. SM-tokossa Milli teki joukkueelle hienon ykköstuloksen ja koulutustunnus TK1 vielä kaupanpäälle. Milli haki myös näyttelystä erinomaisen laatuarvostelun. Andy (Q.Toy Story) tokoili hienon TK2 koulutustunnuksen ja kävi useamman kerran paimentamassa. Huisi (Q.Titbit) tokoili upean ykköstuloksen voittajaluokasta ja agilityssäkin kaksikko on 1 LUVAa vaille kolmosluokassa. Huiskinkin perheeseen saatiin ihana poikavauva, joka ei kaksikon tahtia hidastanut kyllä lainkaan. Säm (Q.Tin Soldier) tokoili myös voittajasta ykköstuloksen sekä paimenteli ahkerasti. Riion (Q.Together) perheeseen syntyi myös Suomisata-poika ja Riio koki myös ainakin väliaikaisen kartturinvaihdoksen. Eiköhän me kisakentillä nähdä Riiokin 2018. Häkä (Q.Tidewater) huikaisikin sitten saaden kolme PK-koularia JK1, JK2 ja HK1 vaikka tähänkin perheeseen syntyi kesällä vauva.

R-pentueen kohdalla ensimmäinen vuosi oli iloa ihanista pennuista, mutta myös surua kun Nälli poika kuoli jäätyään auton alle. Kesällä loput pennut treffattiin paimennuksen merkeissä, joissa kaikki yllättäen väläyttelivätkin kiinnostustaan. Bali (Q.Rocks) välikuvattiin olista ja lonkista terveeksi. Harmillisesti Masilla (Q.Ringmaster) todettiin OCD molemmissa olissa ja se operoitiin kesällä. Masi, Maui (Q.Racketeer) ja Hippu (Q.Rhythem) kävivät virallisessa terveystarkastuksissa, harmillisesti kaikilla C-lonkat, Hipulla LTV1. Poikien selät epävirallisesti terveet. Olat terveet (Hippu/maui) ja kyynärät kunnossa kaikilla. Onneksi terveystulokset ovat kuitenkin harrastusta kestäviä. Harmitus toki varsinkin kun kaikki lähtivät kuvanneita eläinlääkäreiltä A/B asteisina liittoon, ja ehdimmekin iloita jo hyvistä tuloksista.

Marraskuussa syntyi 6. Quicket pentue. Iloitsemme aivan ihanasta Riemusta (Q. Mistletoe), mutta toki vain kaksi pentua, joista toinen vielä jouduttiin lopettamaan, oli suuri pettymys kun odotukset olivat niin suuret. Onneksi ei tämän suurempaan surua kuitenkaan, Milli oli upea äiti ja Riemu on suurenmoinen.

1 muotovalio, SERT ja CACIB
JK1, JK2, JK3, HK1 x2
TOKO VOI1 x2, AVO1 x6, ALO1
Rally AVO hyv 3x, RTK1 x2
Agility maxi 3 0-tulos, maxi2 2x 0-tulos, maxi1 SERT
3 luonnetestiä, 1 MH-kuvaus

Neljä Suomi100 -poikaa <3 <3 <3 <3

Olen niin kiitollinen kaikille kasvatinomistajille, ilman teitä ei olisi meitä <3