Sulo


RTK1 Quicket In Actionsulopaa

Kennelliiton tietokannassa

10.6.2014
uros
mustavalkoinen
Lonkat: A-A
Kyynärät: 0-0
Olat: kuvattu, terveet
Selkäkuvaus: LTV0, VA0
Silmät: OK (pentuna) ja 12/2016
Gonioskopia tutkimus: avoin 25-50% muutoksia
CL ja TNS DNA Normaali
(isovanhempien/vanhempien tulosten perusteella)

Omistaja: Kasvattaja ja Maria Valo, Helsinki

Sulo on valloittava, omilla jaloillaan seisova, maailmaa rakastava herttainen uros. Se elää Helsingin Katajanokalla kaupunkilaiskoiran elämää, kulkien sujuvasti ruuhkan vilinässä, ratikoissa ja busseissa. Sulo on Marian ja Antin ensimmäinen oma koira, ja jäi yhteisomistukeen upea luonteensa takia. Antti on mieheni Jannen veli, ja Sulo onkin siksi vakiovieras meillä.

 

sulopaimen

Sulo kävi kaksivuotiaana MH-kuvauksessa saaden kiitosta erityisesti avoimesta luonteestaan. Se leikkii hyvin, myös vieraiden ihmisten kanssa eikä reagoi laukauksiin tai muihinkaan koviin ääniin. Se on myös alustavarma.

Sulo luonnetestattiin hieman alle 3 vuotiaana hyväksytysti. Se selvisi testistä hienosti vaikka haalari onkin sille paha. Se on pehmeä, ja muistaa kyllä tuollaiset säikytykset pitkään. Arjessa tämä ei näy muuta kun positiivisesti, sen verran avoimesti se suhtautuu kaikkeen ja omaa ison moottorin, jonka avulla se selviää mistä vaan. Tarkemmin luonnetestitulos näkyy kennelliiton tietokannassa. Loppupisteet 120, laukauskokematon.

Sulon kanssa on testailtu eri lajeja. Se tokoilee, rallytokoilee, etsii kanttarellejä. Jäljellä se on motivoitunut ja luontaisesti hyvin työskentelevä. Tokossa ja Rallyssä se on suuntaamassa kisoihin piakkoin.

Rallyssä kisaura korkattiin keväällä 2017 hienolla 99p suorituksella ALO-luokassa. Kesän aikana kerättiin tulokset koulutustunnukseen RTK1.

Agilityssä on käyty alkeiskurssi. Onpa Sulo käynyt lampaitakin katsomassa, osoittaen mielenkiintoa ja hyvää asennetta siihenkin touhuun.

Sulo on käynyt myös näyttelyissä. Se on isohko (54cm) ja kehittyy puoliveljiensä tapaan hitaasti ja varmasti. Se liikkuu kauniilla pitkällä askeleella ja kantaa häntänsä luonnollisesti kauniisti alhaalla. Sillä on rodun erikoistuomarilta erikoisnäyttelyssä saatu Erinomainen laatuarvostelu. Sulo on ollut tähän asti terve, ja se on myös terveystutkitty kauttaaltaan.

Sulo on saatavilla jalostukseen, mikäli meille mieluisa narttu löytyy. Nartun tulee olla gonioskopia tutkittu normaaliksi. Sulo voidaan geenitestata CEAn osalta tarvittaessa ennen jalostuskäyttöä.

 

suloseisoo