Kasvattaja


savuesineKasvattaja Kaisa on reilu kolmikymppinen, kahden lapsen (2011 ja 2013) äiti, joka työskentelee suunnittelijana metalliteollisuudessa. Perheen isä Janne on IT-alalla, ja uppoutuu vuosivuodelta syvemmälle koiraharrastukseen.

Minulla on ollut koiria oikeastaan 10v asti, mutta Toivo Kettunen on ensimmäinen täysin omakoirani, ja myös ensimmäinen joka kanssa päästiin harrastamaan. Bordercollie oli lopulta ainoa vaihtoehto rotuna, ja ensimmäisen koiran kanssa kävi hyvä tuuri, ja sain se hyvältä kasvattajalta, jonka kautta olen saanut elämääni paljon uusia ystäviä.

Nykyään kotonamme asuu 4 koiraa. Mummokoira Vega (2005), joka on Quicket kantanarttu, sen tyttärentytär Savu (2011), ja pystykorvat kelpienarttu Hippa (2010) ja malinarttu Niitti (2016). Savu on minun harrastuskoira, ja Niitti Jannen ensimmäinen oma harrastuskoira. Koiramme elävät täysin mukana arjessamme, sisätiloissa ja keskellä toimintaa.

Pidän koirien kasvattamisesta, mutta määrällisesti en halua tuottaa paljoa pentuja. Pentueet suunnitellaan usein joko oman tarpeen tyydyttämiseet tai ystäville koirien saamiseksi. Meille syntykin pentuja harvemmin kuin kerran vuodessa. Haluan keskittyä aina kaikkiin pentuihin kunnolla, ja seurata niiden luonteita ja terveyttä ennen seuraavien suunnitelmien lukkoon lyömistä.

 

 

bhsavu

Olen toiminut aktiivisesti Janakkalan koirakerhossa ja Hämeenlinnan kennelkerhossa, kouluttaen niin tokoa, agia kuin PK-jälkeäkin. Suomen bordercolliet ja australiankelpiet SBCAK ry:n hallituksessa istuin useita kausia, oppien rodusta huimasti lisää. Muutettuamme pois PK-seudulta luovuin pikkuhiljaa rotujärjestön velvollisuuksista ajanpuutteen vuoksi. Olen kilpaillut koirieni kanssa PK- ja FH-jäljellä, tokossa, rallytokossa ja agilityssä. Lisäksi aktiivisemmin on harrastettu PK-hakua, etsintäkokeen osia ja PK-viestiä. Vaikka suurin intohimoni on PK-jälki, ovat kaikki koiramme tokoilleet aktiivisesti ja kilpailleet myös agilityssä. Kun ei osaa päättää yhtä lajia, johon keskittyisi, tulee sitten tehtyä vähän kausittain kaikkea.

Tällä hetkellä toimin Janakkalan koirakerhon hallituksessa kolmatta kautta.

Olen käynyt tokon ja agin koulutusohjaajakurssit, samoin koetoimitsijan pätevyydet löytyy useampaan lajiin. Nykyään kuitenkin keskityn enemmän omiin koiriin, lapsiin ja kasvatteihin.

 

Sähköposti:  kaisa (at) quicket.info