*Hippa (kelpie)


FI MVA EEV-12 BHhippakurkkaa
Yacatis Coventinah-Allunga

kennelliiton tietokannassa

synt. 10.8.2010
australiankelpie, narttu
ruskea
Lonkat: C-B
Kyynärät: 0-0
Olat: ok
Polvet: ok
Selkä: epävirallisesti ok, Pärnänen
Silmät: ok pentuna  ja 11/2013

Omistaja: Maria Valo ja Antti Vento
Kasvattaja: Mia Satamo

Hipan kuvia FB-galleriassa

Sarjassa hassut heräteostokset. Vega ei sinäkään vuonna tehnyt meille pentuja, ja joku koira oli otettava. Otetaan Janne tommonen kelpie, katso yksi on vielä ilman kotia, otetaan se. Kasvattaja oli kanssa myötämielinen ja niinpä Hippa haettiin kotiin.

 

hippaseis

Hipan kanssa on harrasteltu enemmän ja vähemmän aktiivisesti tokoa, agia ja jälkeä. On se juossut viestiäkin ja nähnyt rallytoko kylttejäkin. Se on kelpieksi rauhallinen ja pohtiva. Eniten sen harrastuksia on haitannut se etten ole osannut sitä kouluttaa, sen kanssa pitää olla tosi mustavalkoinen ihan kaikessa, eikä se luontaisesti ole niin mukana hommissa kuin bortsut. Iän myötä se on parantunut kovasti, ja varmasti olen itsekin oppinut paljon. Tokossa on kisaoikeus voittajaa, agissa se kisaa medi3 luokassa ystäväni Anun ohjaamana tällä hetkellä. BH-koekin on suoritettu oikein nätillä tottiksella. Jäljellä se on tottista vaille kisavalmis. Tottiksessa haasteet on eniten kisatilanteissa, isot haukkuvat koirat on sen mielestä ahdistavia, ja onpa se joskus päättänyt reagoida ampumiseenkin, koska vaan voi ja keksi sen. Arjessa se on täysin paukkuvarma.

hipsjalki

 

 

 

hipsseuraa

 

Hippa on MH-kuvattu ja luonnetestattu. Molemmissa se selvisi ihan kunnialla, sillä on hyvät hermot ja se nollaili asioita kivasti, ja oli jo palautteen annossa täysin rento ja otti aurinkoa.

Hippa on käynyt myös näyttelyissä. Se on suomen muotovalio, ja sillä on CACIBt Suomesta ja Virosta. Se on mm. pärjännyt erkkareissa kivasti, saaden kahdesti sieltä vara-sertin ja kolmannella kerralla oli valioluokan toinen. Se on pieni, mutta nätisti liikkuva ja tasapainoinen narttu.

Hipalla on yksi pentue, jotka on kasvattanut Mia Satamo, jolta Hippa oli meille sijoitettuna.

Hippa muutti 2017 syksyllä pitkän harkinnan jälkeen Jannen Antti-veljelle Sulon kaveriksi, koska elämä meillä tuntui olevan sille hyvin kuormittavaa. Se puri pari kertaa lyhyen ajan sisällä Vegaa, kun emme olleet paikalla. Varmasti mummokoirassakin oli syynsä. Muutenkin se vaikutti hyvin ahdistuneelta eikä oikein löytänyt paikkaansa. Kyläilyillään Antilla ja Marialla nähtiin hyvin onnellinen ja vapautunut koira, joten päätös oli selvä. Hippa sai muuttaa.