Savu


FI MVA FI TVA PMV-12 PMJV-12 DKJV-12 HeJW-12 JK3 RTK3 BH

SAMSUNG CSC

Quicket Wednesday

Kennelliiton tietokannassa

narttu
sinivalkoinen
Lonkat: A-A
Kyynärät: 0-0
Olat: ok
Polvet: ok
Selkä: terve, LTV0, VA0, SP0 (2017)
Silmät: ok pentuna, 4/2014, 12/16, 4/2019
Gonioskopia tutkimuksessa ei poikkeavuuksia
Glaukooma geenitestin mukaan normaali
CEA/CH, CL ja TNS Normaali
(isovanhempien tulosten perusteella)

Omistaja ja kasvattaja: Kaisa Vento

Savun kuvia Fb-kuvakansiossa

 

Savu on se pentu jonka ei ikinä pitänyt kotiin jäädä, ja mutta se vaan jäi. Sen ollessa 6vkoa sanoin Jannelle että jos jonkun jättäisi niin tuon, se on niin helppo. Päätös jota en ole katunut koskaan, en päivääkään <3

Savu on ihana, helppo tättähäärä, vaivaton, kiltti ja kuuliainen mutta niin iloinen ja onnellinen sekä innokas. Sen kanssa on moni asia vaan niin helppoa. Kotona se on täysin huomaamaton ja viihtyykin paljon omissa oloissa, toisinaan se on kyllä niin kainaloinen ja löytyykin usein sohvalta Jannen päältä tai kainalosta. Se on myös vieraita ihmisiä kohtaan täysin luottavainen, avoin ja ystävällinen, ja sen voi hyvin mielin antaa hoitoon kenelle vaan.

Savu on vilkas, hyvä hermoinen, taisteluhaluinen ja keskittymiskykyinen tyttö. Se on pehmeä ja kiltti koira, jonka kanssa ei tarvitse ääntään korottaa tai asioista vääntää. Se tekee aina parhaansa, usein 110%, jos joku asia ei toimi, niin peiliin katsomalla löytää syyllisen.

savuseuraa

Savu on äitinä Quicket T-pentueessa, ja hoiti äidin velvollisuudet kuten muutkin sille annetut tehtävät, moitteetta.

Savun päälaji ensimmäiset 3.5v oli toko, jonka harrastaminen on ollut nyt tauolla syksystä 2015 asti, kun ohjaajalta loppui motivaatio. Katsotaan pakataanko tokoreppu joskus uudelleen vielä.

Savu valioitui tokossa helposti. EVLssä kisattiin puolessatoista kuukaudessa 5 koetta, ja juuri ennen sääntömuutosta saatiin viimeinen ykkönen. Arvoin keväällä 2015 lähdenkö tavoittelemaan valioitumista vanhoilla säännöillä kun VOI1-tulos saatiin maaliskuussa, 4kk myöhemmin Savusta tuli TVA.

Pienestä pennusta asti Savu on jäljestänyt, eikä se varmasti mitään tekemistä rakasta niin paljoa kuin sitä. Se starttasi ekoihin kokeisiin keväällä 2014 täysin keskeneräisenä kaikilta osin. Kolmannesta kokeesta saatiin kalastettua viimein koulutustunnus. Kesä 2015 meni tokoillessa, ja vasta syksyllä taas palattiin jäljen pariin, eikä lähdetty sitten tavoittelemaan edes paikkaa kolmosluokan kokeisiin, kun JK2 saatiin syyskuussa. Kesä 2016 piti olla ‘se jälkikesä’, mutta Niitin tullessa taloon, Savu oli niin sekaisin, etten halunnut laittaa sitä tilanteisiin joista se ei välttämättä selviäisi helposti ja itsevarmasti. 2016 kausi meni rakennellessa itsevarmuutta ja voimaa, tulevaisuudessa nähdään mihin se kantaa. Suurin ongelma on Savulle ehdottomasti 1m este. Sillä on hyvä hyppytekniikka mutta onhan se pieni, ja kun on vielä pehmeäkin ja muistaa epäonnistumiset, on se vaan vaikeaa. Kauden 2016 päätteeksi Savu kisasikin ensimmäisen kolmosluokan kokeen saaden siitä koulutustunnuksen JK3. Maastot onnistuivat hienosti (192/200p), tottiksessa on vielä tekemistä.

Syskyn ja talven 2015 Savu harrasti myös hakua. Ohjaajan töihin paluu vei mahdollisuudet aktiiviseen treenaamiseen, ja laji jäi tauolle. Katsotaan palataanko sen pariin vielä joskus.

Agilityn Savu aloitti kai joskus vähän vahingossa Hipan trenien yhteydessä. Se on ollut agilityssä todella hyvä alusta asti, sen vahvuus on ehdottomasti ohjautuvuus, eli se menee ihan juuri sinne minne ohjaat eikä tee omia ratkaisujaan. Sillä on hyvä hyppytekniikka ja se tiputtaa rimoja vain harvoin ja silloinkin ohjausvirheistä pääasiassa. Savua on agilityssä alkuaikoina opettanut ystäväni Anu, kun itse odotin meidän toista lasta. Vasta vuonna 2016 aloitimme oikeastaan tavoitteeellisen treenaamisen, ja Savu nousikin nopeasti kakkosluokkaan. Kolmos luokan kisoissa on käyty hyvin harvakseltaan, pari nollaa on onnistuttu tekemään silti.

Rallytokoa Savu harkitsee alkavansa harrastamaan. Olemme käyneet kerran kisoissa saaden hyväksytyn tuloksen 98p ALO-luokasta. Kesällä 2017 kokeita osui sen verran sopivasti, että saatiin koulutustunnus RTK1. Myös AVO on kisattu läpi kolmesti. 2019 keväällä osui kalenteriin sopivasti 3 x rallyn VOI ja RTK3 koulari merkiksi kisoissa käynnistä.

 

SAMSUNG CSC

Savu kävi nuorena jonkin verran näyttelyissä. Muotovalio siitä tuli 2014, se olisi myös Tanskan muotovalio, jos joku saisi anottua sen arvon 😉 Sen jälkeen on käyty harvakseltaan. Sillä on yksi CACIB Suomesta. Suurinosa tuomareista on katsonut sen SAn arvoiseksi. Se on hyvärakenteinen koira, ja se liikkuu luonnollisesti ja opettamatta pitkällä vaivattomalla ja liioittelemattolla askeleella kantaen häntänsä alhaalla.

Toko: tottelevaisuusvalio, Etelä-Hämeen kennelpiirin nuorten koirien renkaassa 2014-2015
PK: BH suoritettu, PAJÄ VOI2 JK3
Agility: Maxi3, 0-tuloksia. (pikkumaxi)
Rally: RTK3

MH-kuvaus suoritettu, ampuminen 1, ei reaktiota.

Näyttelyt:
Suomen muotovalio (Tanskan arvo anomista vailla)
BIS-pentu erikoisnäyttely 2012
3 SERT Suomesta, 1 SERT Tanskasta, CACIB Suomesta
Pohjoismaiden voittaja ja junioirivoittaja 2012
Tanskan juniorivoittaja 2012
Helsinki JuniorWinner 2012
Erikoisnäyttely 2013: ROP-juniori, vara-sert
Erikoisnäyttelyn paras käyttökoira 2014
Erikoisnäyttely 2015 paras muun värinen kuin mustavalkoinen ja 2.paras liikkuja
Erikoisnäyttely 2015 paras muun värinen kuin mustavalkoinen, TOP6 paras liikkuja kisassa.

 

 

hurjasavuSavu täyttää 5 marraskuussa 2016. Ei voi kun todeta, että on se vaan upea. Ei täydellinen, mutta minulle sopiva ja se että se antaa aina kaikkensa on todella ihaltavaa. Se on kilpallut kolmessa erilaisessa lajissa, saavuttaen jokaisessa vähintään oikeuden kisata ylimmässä luokassa. Harvat nartut, ja varsinkaan ‘näyttelylinjaiset’ siihen saavutukseen pystyvät. Tosin taitaa ohjaajallakin olla tässä osuutensa, että on onnistunut koheltamaan montaa lajia, innostuessaan vuoden ajasta riippuen milloin mistäkin.

 

Pieni sininen on suurenmoinen ystävä <3

Savulle on yksi pentue, Quicket T-pennut. Sen toinen pentue 2018 menehtyi kokonaisuudessaan synnytyksessä.