Visa


Boo-Boo Bear ChimneysweepVisa

imp. Slovakia

uros
mustasoopeli
Lonkat: –
Kyynärät: prel. ok (7 months)
Olat: prel. ok (7 months)
Selkä: –
Silmät: –

Omistaja: Kaisa Vento
Kasvattaja: Monika Olsovska, Slovakia

Taas kerran päädyimme ex-tempore pentuun 😀

Facebook jakeli ihania kuvia uroksen, josta yritimme saada Savulle pentuja, pennuista Slovakiassa. Pentueen narttu oli myös ihana ja seurasin pentuja, mutta kun pentueeseen syntyi vain 2 narttua, en edes kysellyt siitä pentua. 7 viikon iässä kasvattaja jakoi videon poika pennusta, joka iski minuun voimakkaasta. Tämän minä haluan. Mies, joka asuu meillä, ei takonut järkeä päähän ja niin lensin hakemaan pennun kotiin 😀

DSC_0639

Visa on ennenkaikkea äärettömän mukava koira. Siinä ei ole oikeastaan lainkaan terävyyttä eikä mitään dominoivia piirteitä. Se puolustaa ainoastaan ruokaansa, mutta sekin on siihen asennettu vähän myöhemmin, koska se ei pentuna ollut mitenkään ahne 🙂 Se rakastaa kaikkia ihmisiä suuresti, se suvaitsee tyhmää käytöstä myös muilta koirilta provosoitumatta. Se on hyvin itsenäinen ulkona, eikä sitä huimaa olla kaukanakaan minusta lenkillä, se rakastaa juoksemista yli kaiken.

20191121_200114Visalle kävi haaveri sen ollessa 7kk, se törmäsi pihalla pimeässä johonkin, ja ontui hyvin pahasti sisään tulessaan. Lopulta röntgenkuvissa löytyi murtuma lapaluusta. Lapaluuta paranneltiin kolmisen kuukautta, mutta se näyttää parantuneen hyvin ja kestävän käyttöä normaalisti.

Harrastuskoirana siinä on paljon hyviä ominaisuuksia. Se on hiljainen ja hyvin keskittyvä koira, ahne ja rakastaa leikkimistä. Toisaalta se on aikamoinen Hessu Hopo pitkinen jalkoineen ja isokokoisena se tulee vaatimaan paljon aikaa jotta liikkeista saa rakennettua semmoisia kun tahdon. Kyllä siitä varmasti hyvä tulee 😀

Visan kasvattaja kilpailee koiratanssissa, ja selvästi siihen Visalla olisi eniten lahjoja. Harmillisesti omistaja ei ihan nää itseään liitelemässä koiratanssikehissä. Visa on myös jäljestänyt jonkin verran ja tuntuu olevan luontainen nenän käyttäjä.

 

Harmillisesti Visan molemmat kivekset jäivät laskeutumatta, ja se kastoroitiinkin vuoden ikäisenä. Samalla siltä poistettiin yksi ylimääräinen etuhammas. Muuten se on ollut terve ja kaikkiruokainen.

Vaikkei Visasta tulisikaan tulevaisuudessa tokotähteä tai PK-tykkiä on sillä tärkeä rooli meidän perheessä. Se on malinoisin suuri rakkaus <3 ne nukkuu usein kylkikyljessä, leikkivät paljon ja tulevat toimeen loistavasti. Se on suurenmoinen lasten kanssa ja nauttii niiden seurasta.